20 | 08 | 2022

Klavir Kawai model GX-2

Više od 90 godina Kawai proizvodi suvremene glasovire i hrabro uvodi inovativne vrhunske materijale i ideje unapređujući tako umjetnost izrade glasovira. Skoro sto godina iskustva i tradicije u gradnji glasovira, proslavljena tehnologija donosi izniman dodir i ton koji je cijenjen širom svijeta zbog svoje iznimne postojanosti. Stoga ćete prednosti Kawaija čuti i osjećati godinama.

Dužina: 180 cm

GX serija Kawai glasovira predstavlja novi standard izrade koncertnih klavira kombinirajući umjetničku i tradicionalnu zanatsku perspektivu.
S izvanrednom tonalnom dubinom i rezonancom te bogatom poviješću internacionalnih priznanja, koncertni klavir Kawai GX-2 popularan je izbor glasovira za domove, škole i pozornice.

 

 

 

Millennium III mehanika

Milennium III mehanika sadrži dijelove napravljene od ABS-karbona, kompozitnog materijala koji je nastao miješanjem/ulijevanjem karbonskih vlakana u proslavljeni ABS-Styran. Karbon je izuzetno čvrst i krut, ali ne i   toliko težak materijal, što omogućuje stvaranje dijelova mehanike koji su lakši bez narušavanja čvrstoće/otpornosti. Rezultat je jača/čvršća i brža mehanika koja omogućuje više snage, bolju kontrolu i veću stabilnost od   konvencionalnih drvenih mehanika.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Duge tipke

Duge tipke čine sviranje laganijim i omogućuju još bolji osjećaj dodira na svim dijelovima površine tipke. Viši profil i koncertna dužina tipki čini ih krućim kako bi osigurale izniman prijenos energije i optimalnu snagu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezonantna ploča izrađena od čvrste smreke

Rezonantna ploča je srce glasovira. Njezina svrha je transformiranje vibracija žica glasovira u bogat, zvučan ton. Kawai koristi ravnozrnu, četveroreznu čvrstu smreku za sve rezonantne ploče iz serija GX i GL. Svaka je posebno strateški sužena kako bi osigurala dobar stupanj rezonantnog kretanja u svim dijelovima rezonantne ploče. Samo rezonantne ploče koje zadovoljavaju ili premašuju naše zahtjevne standarde rezonancije izabrane su u serije GX i GL.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 CORE sistem

 CORE sistem dopušta da se glasovir svira s integritetom i autoritetom tijekom vremena. Glasoviri GX i GL serije izvanredne su čvrstoće i snage što su preduvjeti za postojanost i sposobnost napredovanja tijekom   dugotrajnog korištenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rastezljiv, preklopiv nosivi dizajn (SOLID)


 Čvrsta konstrukcija stvara iznimno čvrst temelj za potporu napetosti žica. Pinblok ugrađen na ploču integriran je s rastezljivom tablom, polugom i šipkom u zajedničku konstrukciju čvrsto ugrađenu do rubova. Izvanredna   debljina nosive ploče ilustrira konstrukcijski integritet tog čvrstog okvira osmišljenog da osigura stabilan, ugođen i snažan ton.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V-pro ploča

Ploča je akustički neutralna željezna nadogradnja glasovira na koju se napinju žice. Sve ploče na modelima GX i GL serija izrađene su pomoću Mold procesa (V-pro) vakuuma s «Crossbone dizajnom». Rezultat je jaka, stabilna i lijepa ploča.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čvrsta jezgra za udarac tipke

Letvica podstavljena tkaninom (hammer rail) na kojoj se odmaraju batići kralježnica je mehanike glasovira. Ta podstavljena letvica izrađena je od izdržljivog ekstrudiranog aluminija s Kawai ekskluzivnim Dual Beam dizajnom za snagu i stabilnost.  «Hammer rail» i «wippen rail» trajno su zaključani u mjestu kako bi sačuvali zahtjevnu toleranciju dizajna mehanike i osigurali dosljedan dodir tijekom sviranja glasovira. Cijela površina hammer rail-a fino je nazubljena kako bi držala svaki batić sigurnim za optimalno usklađivanje svih batića, dok je batić prirubnice, držeći se za površinu, izrađen od ABS-karbonata koji omogućuje da vijci mehanike ostanu čvrsti, bez mogućnosti skraćivanja i savijanja. Jezgra obuhvaća ove sitne značajke dizajna, osiguravajući precizno udaranje tipki tijekom vremena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEOTEX površina tipki

NEOTEX površina tipki izrađena od celuloznog vlakna pruža glatku teksturu bijelih i crnih tipki. Površina je također napunjena poluporoznim silicijevim dioksidom koji apsorbira prirodna ulja i znoj s ruku. S jednakim osjećajem preko cijele klavijature, NEOTEX površina otporna je na lomljenje i blijedilo te smanjuje nakupljanje prašine tijekom vremena. Rezultat je površina tipke koja dugo traje i omogućuje vrhunski osjećaj dodira.

 

Konsei Katagi hibridni unutarnji okvir

Ekskluzivni Konsei Katagi unutarnji okvir izrađen je od osobitih vrsta drveta s ciljem postizanja balansiranog tona.  Pri izradi korišten je hibrid drva malih i velikih pora. Drva malih pora pridonose svjetlini dok drva velikih pora pridonose toplini i punoći zvuka. Ova sinergija strukturno vrlo divergentnih vrsta drva omogućuje snažan, dobro zaokružen i bogat ton koji je obilježje Kawai glasovira.

 

Vertikalno laminirani most

Most glasovira ima vitalan zadatak prenošenja vibracija žica na rezonantnu ploču. Mostovi bas lage napravljeni su od javora ili bukve visoke kvalitete dok su mostovi diskanta vertikalno laminirani s 13 slojeva javora i mahagonija s ciljem postizanja maksimalne snage i optimalnog prijenosa zvučne energije sa žica na rezonantnu ploču.
 

 

Za sve informacije pošaljite upit na e-mail adresu piano@piano.hr ili nas nazovite na 01/3632773.

 

Tvrtka Piano centar Zagreb d.o.o. zastupnik je proizvođača instrumenata STEINWAY & SONS, BOSTON, ESSEX, KAWAI, PETROF I SAMICK .