Petrof

Petrof - najveća Europska tvornica pijanina i glasovira

Povijest Petrof tvornice datira iz 1864 kada je Antonin Petrof napravio svoj prvi glasovir te tako kroz generacije napravio tradiciju i jedinstvenost Petrof proizvodnje.

Svaki detalj proizvodnje rezultira bezvremenskim stilom koji odiše bogatim, čistim zvukom te bojama muzičkog izražavanja. Iako otvoreni prema novim tehnologijama, ne zaboravlja se na neophodan ručni rad koji jamči visoku kvalitetu zvuka.

Zbog njihovog jedinstvenog karaktera, Petrof instrumenti su doprli do širokog spektra muzičara uključujući svjetski poznate virtuoze. Dokaz toga je više od pola milijuna proizvedenih instrumenata.

Veliki raspon modela pijanina i glasovira u puno različitih boja i završnih obrada može zadovoljiti i estetski zahtjevnije kupce. Kvaliteta Petrof instrumenta je odobrena i ISO certifikatom. Petrof je danas tako najveća Europska tvornica pijanina i glasovira.

Glasoviri P 284 Mistral, P 237 Monsoon i P 210 Pasat spadaju u sam vrh kvalitete. Ručni rad najiskusnijih majstora kroz 9 mjeseci sa posebno odabranim materijalima zadovoljit će i najzahtjevnije. Napravljeni su za koncertne dvorane i profesionalnu upotrebu, sa mogućnošću odabira klasične mehanike ili magnetski izbalansirane mehanike.

Glasoviri P 194 Storm, PIII Styl i kompletna PIV i PV serija je standardna linija rađena u manjim skupinama. U nekim dijelovima proizvodnje ručni rad zamijenjen je mehaničkim što pridonosi dobrom razmjeru cijene i kvalitete. Kod ovih je instrumenata također moguć odabir između klasične i magnetski izbalansirane mehanike.

Najviša linija pijanina ima koncertni karakter sa odličnim sofisticiranim zvukom. Tu spadaju modeli serije P135 i P131. Mogu se usporediti sa najmanjim glasovirima.

Serija P125 spada u višu liniju pijanina i vrlo su popularni. Oni mogu zadovoljiti i zahtjevnije pijaniste te zadovoljavaju i veće sobe, manje dvorane, test sobe, a dobra su pratnja i za različite plesove kao što su balet, klasični ili moderni ples.

Srednja linija pijanina pruža najveći raspon modela i boja te će vrlo lako pristajati uz interijer gdje su smješteni. To su najpopularniji pijanini gdje su cijena, kvaliteta, zvuk i estetika izuzetno izbalansirani. Dobri su za sviranje kod kuće, ali isto tako i za muzičke ustanove.

Tvrtka Piano centar Zagreb d.o.o. zastupnik je proizvođača instrumenata STEINWAY & SONS, BOSTON, ESSEX, KAWAI, PETROF I SAMICK .