Shigeru Kawai Piano... spiritualna veza između čovjeka, prirode i umjetnosti… sjedinjenje koje proizlazi iz urođene i neumitne želje za skladnošću.

Od svih Kawai glasovira koji su napravljeni sa velikom predanošću i preciznošću, manje nego jedan od sto će nositi ime SHIGERU.

Studiozno, ručno rađeni u limitirane edicije, Shigeru klavir donosi ostvarenje stoljetnog napretka, znanja i umjetničkog rada. To je kulminacija sudbine jednog čovjeka… koji je rođen kako bi zadovoljio doživotni san jednog pijaniste.

San

Pred preko sto godina, u jednoj skromnoj radionici u Japanu, Koichi Kawai krenuo je na putovanje… duhovno traganje da dizajnira i napravi klavir koji će se jednog dana nazivati “najbolji”.

Generaciju kasnije, taj je san snažno gorio u srcu Shigeru Kawai. Za njega, to nije predstavljalo samo njegovo porijeklo, nego njegovu sudbinu...Sa velikom predanošću kroz cijeli život, nepopustljiva sila vukla ga je u traženju savršenosti…

U Shigeru klaviru, nećete vidjeti samo rad i njegovu ljubav… već njegov život.

Strast

Strast… snažna emocija koja motivira individuu preko granica običnog.

Strast za izvrsnost prebiva duboko u srcu svakog SHIGERU radnika. Kao članovi velikog orkestra, svaki radnik donosi svoj doprinos u napretku sa svojim bogatstvom vještina i umjetnosti koje iznuđuju cjelinu i nadmašuju zbroj svojih dijelova. Dan za danom, radnik teži da ostavi neizbrisiv trag na svaku kreaciju…neizreciv amblem silne želje i dužnosti.

Ta simfonija strastvene energije podigla je Shigeru klavire u visoku klasu koju malo njih dijeli, ali je svi cijene.

Čast

Čast je sveta svakoj kulturi, a zasigurno i Japanskoj. To je plemenit zavjet koji veže individuine «riječi i djela» sa vrijednošću i suštinom njegova imena. Ne postoji veća demonstracija časti, veća odanost, nego da se stavi nečije ime pored njegovog djela.

Od inicijalnog dizajna, odabira najboljih materijala, do pravih majstora koji rukom sastavljaju klavir, svaki Shigeru klavir je djelo beskompromisnog rada, simbol beskrajnog zalaganja… dubokog izraza ponosa i časti.

Za Shigeru Kawai, ne postoji drugi način.

Duša

Shigeru klaviri su više nego samo inteligentna primjena materijala, rada i dizajna. To je oblik umjetnosti rođen ne iz glave već iz srca. Prema tome, majstor radi puno više nego “gradi” klavir... on mu daje život.

Posebna njega prema svakom dijelu, svakom spoju, svakoj nijansi klavira sa nedodirljivom kvalitetom… duša…koja živi iz generacije u generaciju. Oni koji posjeduju Shigeru klavir znaju da imaju, ne samo instrument, nego partnera u traženju snova.

Majstori

Shigeru klavir je usavršen elitnom klasom radnika. Svaki od naših Mater Piano Artisans je vrhunski majstor. Sa izvanrednim umijećem koje se dokazalo u najboljim svjetskim koncertnim dvoranama i internacionalnim klavirskim natjecanjima, svaki majstor donosi bogato iskustvo i strast svog zanata. Nakon završetka rada, majstor dodaje svoje ime bogatom klavirskom pedigreu kao simbol predanosti i ponosa.

Vještina izrade

Shigeru Kawai klavir dolazi iz istog podneblja i ima isto porijeklo kao svaki Kawai instrument. Usprkos tome: stupanj i mjera ručnog rada u svakoj etapi proizvodnog procesa je često i 5 puta veća nego tradicionalni instrument što Shigeru Kawai klavire stavlja u posebnu klavirsku klasu.

Japanska EZO smreka

Snijegom omotane planine Hokkaida, najsjeverniji japanski otok, dom su rijetkoj Ezo smreci. Ekstremna klima i blagorodna visina Hokkaida daju drvo koje je visoko cijenjeno zbog uskih i jednakih godova. Dostupno u strogo limitiranim količinama, Ezo Smreka pruža izuzetan prijenos energije i tonske projekcije.

Rezonantne ploče Kigarashi Premium-Aged

U jeziku drva «kigarashi» znači «traženje ravnoteže kroz vrijeme i prirodu.» U kigarashi procesu, čvrste i izdržljive rezonantne ploče od Ezo smreke sazrijevaju prirodno. Proces je naporan i iziskuje puno strpljenja. Rezultat toga je krajnje bogata tonska kvaliteta koja je nenadmašna. Samo rezonantne ploče koje podnesu zahtjevan kigarashi proces se smatraju dostojne Shigeru klavira.

Najpreciznija klavirska mehanika na svijetu

Više od tri desetljeća istraživanja i razvoja rezultirala su u najugledniju klavirsku mehaniku dostupnu danas. “Millennium III Action” sa ABS-Karbonom stoji sama pružajući najbolju kombinaciju snage, stabilnosti, preciznosti i pouzdanosti.

Ekskluzivni “Shiko Seion” Batići

“Shiko Seion” u prijevodu znači “najviši nivo intoniranja”. Shiko Seion batići su napravljeni i intonirani u cijelosti sa strane naših Master Piano Artisans sa odabranom smjesom vune dugog vlakna sa Novog Zelanda i Australije. Oni su ručno prešani, pojačani i modelirani bez umjetnih učvršćivaća kako bi pijanistu predali dinamiku i izražaj bez premca.

Temaki Bas Žice

“Temaki” doslovno znači “ručno-valjane”. U sporom Temaki procesu, majstor strpljivo usmjerava namatanje svake pojedine bas žice rukom za apsolutnu preciznost i pravilnu napetost, što osigurava izvrsnu dubinu tona.

Concert Style Dual-Pivot Damper Pedal

Dual-Pivot dizajn pijanistu nudi besprimjerenu kontrolu i odaziv u proporcionalnom pritiskanju pedala.

Tvrtka Piano centar Zagreb d.o.o. zastupnik je proizvođača instrumenata STEINWAY & SONS, BOSTON, ESSEX, KAWAI, PETROF I SAMICK .