Kawai

Kawai - jedan od najvećih svjetskih proizvođača pijanina i glasovira

Krajem 19. stoljeća Koichi Kawai počeo je raditi u klavirskoj industriji. Kao ključan član istraživačkog i razvojnog tima prvi je dizajnirao i napravio klavirsku mehaniku i predstavio klavire u Japanu. Imao je mnoge patente za svoje inovacije i dizajne.

Godine 1927. osnovao je Istraživački Lab0ratorij Muzičkih Instrumenata Kawai. Njegovi osnovni principi nadahnjuju Kawai i danas. Njegov sin Shigeru Kawai nastavio je očevim stopama i 1980. godine otvorio je Ryuyo Grand Piano Facility, tvornicu gdje ručni rad i moderna tehnologija rade u savršenom ritmu te je danas najnaprednija klavirska tvornica na svijetu.

Od 1989. Hirotaka Kawai, treća generacija Kawai obitelji nastavlja rad svoga oca i djeda. On ulaže desetke milijuna dolara u proizvodni proces te otvara tvornice i izvan Japana.

Godine 1997. Ryuyo Grand Facility prva u klavirskoj industriji dobiva ISO 14001 certifikat, najveće svjetsko priznanje za očuvanje okoliša. 1998. godine, tvornica gdje se proizvode pijanini Maisaka Upright Piano Factory te 1999. godine Märchen Digital Piano Facility također dobivaju ISO 14001 certifikat.

Glasovir je napravljen od preko 9000 dijelova. Sastaviti ih u nešto što izgleda kao glasovir treba puno truda i veliki je izazov. Ali proces sastavljanja tih dijelova u precizni instrument koji je sposoban prevoditi osjećaje u muziku, instrument koji stvarno može «pjevati», doista je umjetnost.

Odlučna snaga i predanost generacija živi i danas u Shigeru Kawai Research i Development Laboratory, centru za klavirsko istraživanje i razvoj gdje vrhunski klavirski majstori grade jedan od najboljih glasovira na svijetu, EX koncertni glasovir. Ručni rad majstora sa najboljim alatima današnjice, posebno odabranim materijalima i izuzetnoj predanosti izdvaja ovaj instrument kao rijedak primjerak u klavirskoj industriji. Godišnje se proizvede samo dvadesetak ovih glasovira po narudžbama iz cijelog svijeta. Sve više umjetnika vjeruje da je ovo jedan od najboljih glasovira na svijetu.

Svaki glasovir Kawai posjeduje unikatnu kvalitetu zvuka i fini dodir koji upotpunjuje pijanističke potrebe. Nekoliko promjena napravljeno je na rezonantnoj ploči, batićima, i mehanici. Stalna ulaganja i istraživanja dovela su do još moćnijeg zvuka i izuzetno precizne i izdržljive mehanike. Upravo zbog toga RX serija je posebna. A glasovir RX-2 koji je širokog spektra djelovanja zbog spoja kvalitete i cijene te može zadovoljiti kućno sviranje, studijsko ili školsko jedan je od najprodavanijih u svijetu.

U velikom izboru pijanina svatko može pronaći nešto za sebe. Pijanini nude i mogućnost sostenuta. Pijanini sa sostenutom pijanistu pružaju mogućnost da se za pijaninom osjeća kao za glasovirom, budući da sostenuto pedale imaju samo glasoviri.

Tu je i Anytime Serija koja omogućava pijanistu da se sam uputi u svijet glazbe ne razmišljajući o trenutnom raspoloženju svojih ukućana i susjeda. Anytime je klasičan pijanino koji vam pruža mogućnost prebacivanja u digitalni mod.

Tu su i razni drugi modeli različitih visina i izrade. Sve do vrlo prihvatljivih cijena pijanina za one koji još nisu sigurni da li će se njihovi mališani snaći u tom uzbudljivom svijetu glazbe.

Iako ne toliko prihvatljivi u prošlosti, nove tehnologije i brzi razvoj digitalnih pijanina i sve sličniji osjećaj klasičnom doveli su do toga da svatko želi imati jednog pored sebe. Kawai pruža nekoliko različitih serija digitalnih pijanina sa dvije vrste mehanike. RM3 mehanika sa drvenim tipkama najnaprednija je mehanika u digitalnoj industriji. Dok vam tip mehanike Advanced Hammer Action pruža osjećaj sviranja na klasičnom pijaninu.

CA serija sa RM3 mehanikom pruža vam osjećaj sviranja na glasoviru sa izuzetnom čistoćom zvuka i osjećaja. Sa svojom novom Advanced Hammer Action, CN serija omogućit će vam da se muzički izrazite, a ako treba, sa raznim mogućnostima pomoći će vam i u vašem glazbenom obrazovanju.

Sa izuzetnim zvukovima, dodirom, dizajnom i novim tehnologijama MP serija je najbolji stage piano dostupan. Sa svojih 27 cm dubine, CL moći ćete staviti bilo gdje. ES serija je dobra za putujuće pijaniste – kompaktna i prenosiva sa ugrađenim zvučnicima moći će ići uvijek sa vama.

Tvrtka Piano centar Zagreb d.o.o. zastupnik je proizvođača instrumenata STEINWAY & SONS, BOSTON, ESSEX, KAWAI, PETROF I SAMICK .